SonicWall: Hardwarové novinky

V září 2017 uváví SonicWall na trh několik hardwarových novinek.

Firewall SonicWall NSA 2650

Produktovou řada NSA doplnil nástupce NSA 2600 s označením SonicWall NSA 2650. Tento firewall obsahuje 12 metalických portů, 4 metalické porty s podporou 2.5GbE a 4 optické porty s podporou 2.5GbE. Nový ethernetový standard umožňuje Full-Duplex komunikaci po existující strukturované infrastruktuře s kabeláží Cat.5e a vyšší. Přichází de facto společně s novým bezdrátovým standardem 802.11ac Wave-2, protože šířka pásma bezdrátová komunikace překonala „drátovou“ a konektivita bezdrátových přístupových bodů tedy degradovala potenciál těchto AP.

Do tohoto nejnižšího modelu z řady NSA zároveň přichází možnost osazení druhým napájecím zdrojem s možností výměny zdroje za běhu. V porovnání s předchozím modelem disponuje NSA 2650 větší pamětí a dalšími optimalizacemi. V některých parametrech propustnosti se proto může poměřovat i s modelem NSA 4600. Ostatně posuďte sami:
https://www.sonicwall.com/en-us/products/firewalls/mid-range (sekce Compare Products).

Současně se jedná o zařízení, které bude SonicWall uvádět na trh jako první firewall s předinstalovaným operačním systémem SonicOS verze 6.5. Tomu věnujeme v budoucnu samostatnou kapitolu.

Access-pointy SonicWave

Portfolio bezdrátových bodů SonicPoint se rozrostlo o tři novinky s podporou 802.11ac Wave-2. Ty jsou nově označovány jako SonicWave. Existují ve variantě s interními anténami (SonicWave 432i), s externími anténami (SonicWave 432e) a zcela nově i v outdoorovém provedení s ochranou proti vniknutí prachu a vody (SonicWave 432o).

Více informací najdete stránkách SonicWall:
https://www.sonicwall.com/en-us/products/firewalls/wireless-security